محمود احمدی نژاد در سال 1335 هجری شمسی در روستای ارادان از شهرستان گرمسار، چشم به جهان گشود و از يک سالگی به همراه خانواده در تهران اقامت گزيد. پدر وی آهنگر بود و دارای هفت فرزند. محمود احمدی نژاد فرزند چهارم خانواده است.وی دوران تحصيلات خود را از ابتدا تا پايان دوره متوسطه در مدارس منطقه نارمك تهران از جمله سعدی و دانشمند پشت سر گذاشت و در كنكور سراسری رتبه 130 را كسب كرد. احمدی نژاد در سال 1354 در رشته مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت دوره تحصيلات عالی را شروع كرد و در سال 1365 در مقطع كارشناسی ارشد همان دانشگاه پذيرفته شد. در سال 1368 به عضويت هيات علمی دانشكده عمران دانشگاه علم و صنعت درآمد و در سال 1376 موفق به دريافت مدرك تحصيلی دكترای مهندسی و برنامه ريزی حمل و نقل شد.
اعظم السادات فراحی همسر محمود احمدی نژد متولد 1337 در تهران و فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه علم و صنعت تهران میباشد. وی دبیر شیمی و فیزیک است و نمایندگی دولت در «مرکز امور زنان» را هم در کارنامه خود دارد. فراحی که در چند سفر خارجی رئیس جمهور را همراهی کرد، در سال87 نامه ای به همسر حسنی مبارک نوشت و از او و همسرش خواست تا با بازكردن راه كمك به مردم فلسطين از تشديد فاجعه انسانی جلوگيری كنند. وی در 24 تیر 92 در مراسم تقدیر از فعالان و تلاشگران حوزه زنان و خانواده، مورد تقدیر رئیس جمهور قرار گرفت. احمدی نژاد با تمجید از او گفت: «ماشاءالله اینقدر از همسرم تعریف کردم که فکر میکنم یک بار دیگر باید برای خواستگاری به خانه مادرزنم بروم.»
وی پيش از پيروزی انقلاب اسلامی در كسوت دانشجو و با شركت در مجالس مذهبی و سياسی وارد فضای سياسی جامعه شد و با مشاركت در تهيه و توزيع اعلاميه های روشنگر، به خيل مبارزان و انقلابيون مسلمان پيوست. پس از پيروزی انقلاب اسلامی از پايه گذاران انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه علم و صنعت ايران بود.
با شروع جنگ تحمیلی، وی به منطقه عملیاتی در غرب كشور شتافت و تا سال 1365 در فعالیت های پشتیبانی در این منطقه تلاش كرد و از سال 1366 تا پایان دوران دفاع مقدس به عنوان داوطلب بسیجی در بخش مهندسی رزمی به خدمت پرداخت.
معاون فرماندار به مدت 4 سالفرماندار ماكو و خویدو سال به عنوان مشاور استاندار كردستان مشاور فرهنگی وزير فرهنگ و آموزش عالیاولين استاندار استان جديد التاسيس اردبيل در سال 1372عضو هيات علمی دانشكده عمران دانشگاه علم و صنعت در سال 1376 شهردار تهران در سال 1382روزنامه نگاری و نگارش مقالات متعدد سياسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادیمدير مسوول روزنامه همشهری و راه اندازی همشهری محله در 22 منطقه تهران، همشهری مسافر، ديپلماتيك و جوانمؤسس و عضو انجمن تونل ايران عضو انجمن مهندسين عمران ايران عضو اولين شورای مركزی انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه علم و صنعت ايران عضو اولين شورای مركزی اتحاديه انجمن های اسلامی دانشجويان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی كشور ریاست جمهوری اسلامی ایران (دوره اول) از سال 1384 تا1388 ریاست جمهوری اسلامی ایران (دوره دوم) از سال 1388 تا 1390 عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام با حکم مقام معظم رهبری در تاریخ 92/5/13
در زلال جاری فرهنگ: مجموعه دیدگاههای محمود احمدینژاد در زمینه فرهنگ که از سوی مرکز پژوهش و اسناد معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رییسجمهور منتشر شد. در این کتاب گزیده آراء و اندیشههای رییسجمهور در حوزههای فرهنگ و هنر که در همایشها و محافل گوناگون بیان گردیده، منتشر شده است. آمریکانیسم در چالش: متن کامل سخنان رئیس جمهوری اسلامی ایران دکتر محمود احمدی نژاد در جمع اعضای شواری روابط خارجی آمریکا اسراییل؛ کانون ناامنی: مواضع ضد صهیونیستی رئیس جمهوری اسلامی ایران دکتر محمود احمدینژاد/به کوشش حسین عبدلی ایثارگران چلچراغ هدایت بشری: ایثار و شهادت در بیانات دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران/ به اهتمام حسین رمادان؛ زیرنظر علیاکبر رضایی تجلی گفتمان عدالت و معنویت در مدیریت جهانی: مجموعه سخنرانیهای دکتر محمود احمدینژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و کنفرانس بین الملل خلع سلاح/ گردآوری و تدوین مرکز پژوهش و اسناد ریاست جمهوری؛ مترجمان قیس آل قیس (عربی)، الهام سروندی (انگلیسی)؛ ویراستار حسین رمادان تجلی هویت ایرانی در نیویورک: محمود احمدینژاد تونل به زبان ساده: محمود احمدی نژاد؛ حسین صالح زاده حقیقت؛ گوهر گمشده جهان سیاست: نشست پرسش و پاسخ رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار گروهی از نخبگان کانونهای اندیشه در آمریکا دولت ایرانی - اسلامی: سیری در مبانی و مولفههای تکوین دولت بومی در آرای دکتر محمود احمدینژاد... / گردآوری و تدوین مرکز پژوهش و اسناد ریاست جمهوری(معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی) دیپلماسینامه: نامههای رئیس جمهوری اسلامی ایران به سران کشورها... / با مقدمه حمید مولانا راهنمای طراحی و ایمن سازی پایه علائم راه: شرکت مهندسی مشاوران رهروان عمران؛ مدیر پروژه حسین قهرمانی؛ ناظر محمود احمدی نژاد زن و خانواده در اندیشه رییس دولت مهر: کاری از گروه مشاوران جوان مرکز امور زنان و خانواده سخنان ریاست محترم جمهور جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد در جلسه هیئت دولت و استانداران آبان 85 تدوین کننده حسین حسینی نژاد عدل و صلح (گفتارهای رئیس جمهوری اسلامی ایران در چهارمین سفر کاری به آمریکا)/ تدوین گروه پژوهشهای راهبردی؛ با مقدمه حمید مولانا؛ ویراستار بهنام صدری و همکاران عیدانه: سخنرانی دکتر محمود احمدی نژاد شهرداری تهران در جمع عمومی کارکنان شهرداری فروپاشی اسطوره هولوکاست: سیری در آراء و اندیشههای دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران پپرامون فلسطین و رژِیم اشغالگر قدس / به اهتمام علیرضا سلطانشاهی؛ [برای مرکز پژوهش و اسناد ریاست جمهوری] گزیده دیدگاههای دکتر احمدینژاد گفتمان عدالت در جهان جدید: مجموعه سخنرانیهای دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس منطقهای و بینالمللی (از اجلاس هزاره سازمان ملل متحد تا بیانیه تهران) / با مقدمه منوچهر متکی؛ گردآوری و تدوین مرکز پژوهش و اسناد ریاست جمهوری، گروه مشاوران جوان وزارت امور خارجه؛ زیر نظر فرهاد زیویار مطالعات حمل و نقل: ترجمه و تالیف حمید بهبهانی، محمود احمدی نژاد، محسن ابوطالبی اصفهانی نگاهی تازه به مقابله با زلزله: اتاق امن/ تالیف موسی مظلوم، محمود احمدی نژاد، علیاکبر محرابیان مهدویت و صلح کل: امام زمان عج از دیدگاه محمود احمدی نژاد/ محمود احمدی نژاد ندای رحمت: متن کامل نامه دکتر محمود احمدی نژاد به جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا
دولت کارآمد و عدالت گسترعدم وجود حرکت سختگیرانه در مورد حجاب بانوان ایرانیسلامت مدیرانمبارزه با فساد اداریپیشگیری از بروز شکاف بین دولت و مردمتشکیل دولت اسلامیتثبیت و تقویت آرمان خواهی و برائت از ایده آلیسمگفتمان خدمت به جای قدرتعلمی کردن مدیریتکاهش نرخ تورم از طریق کاهش هزینههای دولت و کاهش نرخ سود بانکیبسط توسعه سیاسی از طریق بالا بردن قدرت نقد و مشارکت مردماولویت دادن به تولید داخلیحضور دولت در هر استان برای حل مشکلات بخشیکاهش تصدیگری دولتبالندگی فرهنگ از طریق تقویت هویت ملی و تاریخی و اسلامی ایرانایجاد فضای آرمانی و آرمانخواهی در کشور برای مقابله با معضلات فرهنگی دیده شدن پول نفت بر سر سفرههای مردم
دور اول ریاست جمهوری: احمدی نژاد در دور اول با کسب 19% آرا پس از اکبر هاشمی رفسنجانی(21%) یعنی با کسب 5 میلیون و 711 هزار و 696 رأی یعنی 500 هزار و 241 رأی کمتر از اکبر هاشمی رفسنجانی نفر دوم شد، و به دور دوم انتخابات راه یافت. در دور دوم، با کسب 17 میلیون و با فاصله 7 میلیونی از هاشمی رفسنجانی توانست رییس جمهور ایران شود.وی در تاریخ 25 مرداد 1384 متن کامل برنامهٔ دولت خود را اعلام کرد. او دولت خود را «دولت مهرورزی» یا «دولت مهر» نامید.در تاریخ 23 مرداد 1384 کابینهٔ پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد. یکی از شروط گزینش وزرا از سوی احمدی نژاد موافقت آنان با مفاد میثاق نامهای تحت عنوان «میثاق نامهٔ دولت اسلامی» و امضای آن بود. بر خلاف بسیاری از پیشبینیها مبنی بر انتخاب تمامی نامزدها از سوی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان پس از تحقیق و بحث پیرامون وزیران پیشنهادی، در تاریخ 2 شهریور 1384 چهار تن از آنان را فاقد صلاحیت احراز پست وزارت تشخیص داده و به بقیه رأی اعتماد دادند. آقایان اشعری، علیاحمدی، هاشمی و سعیدلو که به ترتیب برای وزارتخانههای آموزش و پرورش، تعاون، رفاه و تأمین اجتماعی و نفت پیشنهاد داده شده بودند موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس نشدند.احمدی نژاد طبق قانون اساسی، سه ماه فرصت داشت تا افراد دیگری را به جای نامزدهای رد صلاحیت شده به مجلس پیشنهاد بدهد. وی دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اطلاعات کابینهٔ نهم را 8 روز پیش از پایان کار دولت نهم عزل کرد. دور دوم ریاست جمهوری: احمدی نژاد در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری با 24 میلیون هزار رأی پیروز شد. حکم ریاست جمهوری او در روز 12 مرداد از سوی رهبر ایران امضا شد و او 14 مرداد، در محل مجلس شورای اسلامی سوگند خورد. در این دو مراسم برای اولین بار رئیس جمهور اسبق و نیز رییس مجلس خبرگان رهبری و دو تن از رقبای انتخاباتی او حضور نداشتند. محسن رضایی رقیب دیگر او هم اعلام کرد برای احترام به رهبری در مراسم شرکت میکند.او برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران 3 زن را برای تصدی مقام وزارت به مجلس معرفی کرد که فقط یکی از آنها (وزیر بهداشت) موفق به اخذ رأی اعتماد شد. بررسی رأی اعتماد وزیران پیشنهادی کابینهٔ دوم وی، از روز یکشنبه 8 شهریور 1388 در مجلس آغاز شد.
محمود احمدینژاد در روزهای پایانی دولت دهم در آخرین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای خود، مجوز تأسیس دانشگاهی در تهران اخذ کرد. وی بنا دارد بخش مهمی از وقت خود را بعد از پایان دوره ریاست جمهوریاش به اداره این دانشگاه اختصاص دهد. اخبار حکایت از آن دارد که دانشگاه "ایرانیان" بین المللی و حوزه اصلی فعالیتش، فناوری اطلاعات و فناوریهای نوین خواهد بود.
در روزهای پایانی دولت محمود احمدی نژاد، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری برای بهرمندی از تجربیات رؤسای جمهور سابق و پیگیری امور اجرایی مربوط به آن، اقدام به ایجاد تشکیلاتی جدید در ساختار نهاد ریاست جمهوری با عنوان «دفتر رئیس جمهور سابق» نمود. برای این مجموعه نزدیک به 25 پست سازمانی زیر نظر نهاد ریاست جمهوری نیز تعریف شد و حتی ساختمان هفت طبقه دولتی با عنوان «لادن» در میدان ونک در اختیار رئیس جمهور سابق قرار گرفت.احمدینژاد یک روز پس از تنفیذ حکم رئیس جمهور جدید (حسن روحانی)، در ساختمان لادن مستقر شد و از همان روز فعالیتهای خود را با عنوان رئیس جمهور سابق آغاز کرد. وی در نخستین روز کاری خود در 13 مرداد 92 دیدارهای خارجیاش را در محل کار جدید خود انجام داد.
محمود احمدی نژاد،ششمین رئیس جمهوری اسلامی ایران از سال 84 تا 92. وی در انتخابات نهم ریاست جمهوری با کسب 17 میلیون رأی در دورد دوم و در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری با 24 میلیون رأی پیروز شد.